mandag den 5. august 2013

Hjemmelavet Remoulade, kræver en hjemmelavet mayo


                 Hjemmelavet Remoulade

 

Hvad er mere dansk end frikadeller, smørrebrød og fiskefilet, men hvad er det uden en god gang hjemmelavet remoulade??
Har altid haft en svaghed for remoulade og mine børn deler den med mig, intet bedre end og bruge tid på en remoulade, der bare smager af mere, følelsen af at man endelig har lavet denne fede gule kolde "sovs", så skal den også være god, fed og kraftig.
For og lave en god remoulade, kræver at man har en god hjemmelavet mayonnaise.

 

Hjemmelavet Mayonnaise

4 dl. Koldpresset rapsolie
2 spsk. Rødvinseddike
1 spsk. Citronsaft
4 past. Æggeblommer
Salt og peber.

Rødvinseddike, æggeblommer og citronsaft røres godt sammen, olien piskes i lidt efter lidt, og piskes godt sammen, til mayonnaisen er god og tyk, smages til med salt og peber.

 

Remolade skal have fylde og en lidt syrlig/sød smag, det syntes jeg ihvertfald og så må den godt passe til de ting man normalt forbinder med remoulade.

Jeg kan jo godt li det alligevel er lidt anderledes, og har lavet en remoulade med dampet bønner, sommerhvidkål og æble, men ingen remoulade uden syltet agurker.

 




Remoulade:

Den hjemmelavet Mayonnaise
75 g. hvidkål
2 små gulerødder
50-60 g. grønne bønner
Dækkes med vand i en gryde og dampes, til der stadig er bid i og køles af, grøntsagerne skæres i passende tern.

1 sødt æble i tern
100 g. syltede agurker i små tern.
2 tsk. God, gerne stærk sennep.
Det hele mænges god sammen i en skål og smages til endnu engang med salt og peber.
Kan holde sig i køleskabet i flere dage.