tirsdag den 15. oktober 2013

wienerbrøds-snegle med kanel.

De fleste mennsker kan li en god friskbagt lun kanelsnegl, og så med en ordenlig klat glasur ovenpå så kan det ikke blive et meget bedre typisk dansk stykke wienerbrød.
Så selv om det tager lidt tid, så er det besværet værd, så bare se og kom i gang....:-)

ca. 20 stk.

800 g. frossent hvedemel
100 g. gær
3-3 ¼ dl. Isvand
2 æg
1 dl. Olie
70 g. sukker
20 g. groft salt
I opskriften skal der rulles 200 g. koldt smør ind i dejen .(det er vigtigt det er rigtigt smør fx lurpak)

Gæren opløses i det meste af vandet, og stil resten af vandet til side, tilsæt resten af ingredienserne (ikke smøret det skal rulles ind i dejen), og ælt dejen godt, det er vigtigt at dejen er en smule blød, tilsæt vand hvis det behøves.

Dejen ligges på en godt lag hvedemel på bordet, smøret trykkes en smule flad og ligges oven på dejen og trykkes en smule ned i dejen.

Smøret pakkes ind i dejen.


smørret trykkes lidt ned i dejen,

Alle 4 sider trykkes så ligges kanterne ind over hinanden
så smørret er pakket ind.

Dejen rulles ud på en bord med godt med, mel til den er ca. 4 gange så langt og dobbelt så bred og ligges sammen som på nedenstående billed i 3 lag..


Så rulles den ud i samme størrelse som før og ligges sammen i 3 lag igen (som på billedet)
dejen ligges på et stykke bagpapir og i fryseren, hvor den skal ligge og slappe af i 15-20 min, og være rigtig kold.
men ikke frossen.
Imens laves fyldet"snasket" til sneglene.
Opskrift på fyld:
200 g. blødt smør
200 g. brun farin
evt. 50 g. reven marcipan
2 tsk. kanel
Blandes godt og så er det klar.

 
 
Så rulles dejen ud til dobbelt længde og samme bredde som en bageplade.
snasket fordeles godt og smøres ud over dejen.
 
rule dejen sammen til en pølse, men lad mangle en lille snip.
skær sneglene i ca. 2 cm. tykke snegle
snippen foldes ind under sneglen.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir, tryk dem hårdt i midten, og de
stilles til hævning et lunt sted og hæver til dobbelt størrelse.
de bages i en 200 grader varm ovn (varmluft) i 15-20 min.
lav en god tyk yndlingsglasur når de stadig er smålune og put den mængde på du gerne vil have.
 
Hvis du gerne vil have romsnegle så skal der lidt rom i glasuren.
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar